Välkommen till Nynäshamns bästa utsikt!

Högst upp på Höjdgatan ligger Panorama, ett bostadskvarter med ett unikt läge i Nynäshamn. Trots att det är avskilt och naturnära har du stadskärnan runt hörnet, vilket ger dig det bästa av två världar. Här kan du njuta av lugnet och samtidigt ta del av allt som Nynäshamn har att erbjuda. 

Vi har tagit hänsyn till den unika platsen när vi utvecklat bostadshusen. Husens varma träfasader smälter in i naturen och harmoniserar med den befintliga hällmarken. Gården är en naturlig förlängning av området. Vi är stolta över att presentera Nynäshamns nya landmärke. 

Extra bekvämligheter sätter guldkant på boendet

Den grönskande bostadsgården blir en avskild oas för dig som bor i Panorama. Här finns flera gemensamma funktioner som de boende kan ta del av och trivas med.

Mitt på gården finns en vackert möblerad uteplats med en pergola och grill som skapar en inbjudande miljö för sommarens bjudningar och umgänge.

På en av Nynäshamns högsta punkter anlägger vi en utsiktsplats där du kan njuta av en picknick med någon du tycker om. Det blir en levande och trygg plats där du kan umgås med dina grannar och njuta av den fina utsikten.

För att underlätta vardagen för dig som bor på Panorama, så har vi inkluderat flera gemensamma funktioner som förenklar vardagspusslet. Förutom det självklara, som källarförråd till varje lägenhet, det finns det även ett leveransrum i entrén. Det innebär att du inte behöver vara hemma när veckans matleverans kommer.

Här finns också möjlighet att hyra en övernattningslägenhet för gäster eller boka en tillfällig arbetsplats om du vill jobba hemifrån någon dag i veckan.

Som boende i Panorama får du också tillgång till en bilpool. I garaget finns elbilar från Our Green Car, vilket minskar behovet av att äga en egen bil. Dessutom finns det ett cykelvårdsrum med tryckluftspump och ellådcyklar som ytterligare förenklar vardagsärendena på stan.

Vi har tagit hänsyn till de små detaljerna för att göra din vardag så smidig som möjligt. På Panorama kan du koppla av och njuta av livet utan att behöva tänka på onödiga bekymmer.

”Här bor du lugnt och avskilt, men med möjligheter utanför din dörr som berikar vardagen.”

Fakta

Plats: Höjdgatan 1, Nynäshamn 

Antal bostäder: 78 st 

Storlek: 1–5 rok, 31-126 kvm 

Pris: Från 1 495 000 kr 

Avgift: Från 2 095 kr/mån 

Inflyttning: Preliminärt hösten 2025 

Arkitekt: Forsgren Etzler arkitekter 

Mäklare: Fastighetsbyrån, Nynäshamn

Byggherre: RO Properties

Möt våra arkitekter
– Forsgren Etzler

”Projektet har hela tiden haft höga ambitioner att skapa ett välutformat tillägg till Nynäshamn och samtidigt ge fina boendekvalitéer. Den fantastiska utsikten skiljer projektet från det mesta.”

– Vi drivs av att skapa byggnader och rum som människan trivs att vara i och som ger ett mervärde till platsen. Varje projekt formas utifrån dess unika förutsättningar.

Panorama är ritat av arkitekterna Forsgren Etzler. Vi bad Tobias Forsgren och Sven Etzler berätta om vad som särskiljer deras arkitektur och hur de tagit vara på projektets unika förutsättningar i utformningen.

Forsgren Etzler är ett arkitektkontor grundat av Tobias Forsgren och Sven Etzler som har erhållit flera prestigefyllda priser och nomineringar för sitt arbete. På senare år har kontoret fokuserat allt mer på bostäder med målet att forma välgjorda och vackra miljöer som står sig väl över tid.

Vad karakteriserar er arkitektur?

– Vi drivs av att skapa byggnader och rum som människan trivs att vara i och som ger ett mervärde till platsen. Varje projekt formas utifrån dess unika förutsättningar.

Hur var det att jobba med Panorama?

– Det har varit ett intressant projekt med många givna och tydliga förutsättningar, med en kuperad tomt och en fantastiskt utsikt. 

Stort arbete har lagts på att få byggnaderna att landa rätt på tomten. I projektet har vi velat skapa en elegant arkitektur med några få material som åldras väl över tid. Lägenheterna har generösa utblickar och låga fönsterbröstningar som tar tillvara på det fantastiska läget. 

Vi har arbetat med balkonger över hörn som ger byggnaderna en sammanhållen och samtidigt uppbruten form, men också stora kvalitéer till planlösningarna. Det har varit ett nöje att arbeta fram projektet!

Hur skiljer sig Panorama från andra projekt?

– Projektet har hela tiden haft höga ambitioner att skapa ett välutformat tillägg till Nynäshamn och samtidigt ge fina boendekvalitéer. Den fantastiska utsikten skiljer projektet från det mesta.

Forsgren Etzler

Tobias Forsgren och Sven Etzler lärde känna varandra vid studier vid Accademia dell’architettura i Mendrisio, Schweiz. 

Efter ett drygt decennium som praktiserande arkitekter på olika kontor så startade de 2020 Forsgren Etzler Arkitekter.

Hållbara hem för en bättre framtid

Höjdgatan har en rik historia som vi vill hedra och utveckla. Med Panorama strävar vi efter att ta vara på och arbeta vidare med platsens kvalitéer såsom de vackra utblickarna från höjden och den intilliggande naturen.

Vi tror på en hållbar livsstil och har därför inkluderat flera funktioner som gör det enkelt att leva miljövänligt. Våra bilpooler med elbilar och lådcyklar gör det lätt att förflytta sig utan att använda fossila bränslen, medan våra miljö- och återbruksrum sparar tid och resurser samtidigt som de minskar avfallet. För dem som kan och vill arbeta hemifrån finns bokningsbara kontorsplatser. 

Vårt mål är att skapa en levande och hållbar miljö för alla som bor och arbetar på Höjdgatan.  

 

Vi visar vårt engagemang för miljön genom att prioritera miljövänligt byggande. Ett konkret mål vi satt upp är att uppnå kraven för Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att våra byggnader kommer ha högre miljöprestanda än vad myndigheterna kräver.

Genom att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver minskar vi energianvändningen och klimatpåverkan samtidigt som vi sänker boendekostnaderna för våra bostäder. Vi är stolta över att erbjuda högkvalitativa bostäder samtidigt som vi tar hänsyn till miljön under produktionen.

 

Vi tar ansvar för energieffektivitet genom att installera solceller på taken med tillräcklig kapacitet för att täcka byggnadernas behov av fastighetsel i gemensamma utrymmen. För att värma lägenheterna använder vi fjärrvärme som också är en miljövänlig och kostnadseffektiv uppvärmningslösning. Ventilationen utformas med värmeåtervinning för att ytterligare minska kostnaderna för uppvärmning. 

Genom att använda solenergi och fjärrvärme minskar vi vår klimatpåverkan samtidigt som vi sänker boendekostnaderna. Vår satsning på energieffektiva lösningar gör att våra kunder kan leva mer hållbart och bidra till en mer hållbar framtid.

Våra bostadshus tar hänsyn till den befintliga hällmarken. Med inspiration av landskapsarkitekten Ulla Bodorf eftersträvar vi en harmonisk förening mellan naturen och byggnaderna. Vi är noga med att välja material som håller hög kvalitet över tid och som skapar en sund miljö för de människor som ska bo här.

Genom att bevara naturen så långt det är möjligt och välja genomtänkta materialval skapar vi en bostadsmiljö som är både hållbar och vacker. Vi hoppas att vi därigenom bidrar positivt till människors livskvalitet – nu och i framtiden.

Shopping Basket
Är du intresserad av detta projekt?